Снимка Pexels Това съобщи вътрешният министър Никос Нурис. Заради влошаването на

...
Снимка Pexels Това съобщи вътрешният министър Никос Нурис. Заради влошаването на
Коментари Харесай

Над 1 800 нелегални имигранти са пристигнали в Кипър само през октомври

Снимка Pexels 

Това заяви вътрешният министър Никос Нурис. Заради утежняването на миграционната обстановка, на съвещанието на държавното управление идната седмица той ще внесе предложение за спомагателни ограничения за решение на казуса. 

По-голямата част от мигрантите са влезнали в страната от северната част на острова през буферната зона и разграничителната " зелена линия ", акцентира министър Нурис. Допълнителен проблем за Никозия е и смяната в профила на мигрантите, като нараства броят на идващи от Африка.

През тази година държавното управление е отхвърлило 8 500 молби за леговище, само че е съумяло да върне в страните им по-малко от 1 100 мигранти поради липса на нужните механизми. Затова Кипър упорства Европейски Съюз да реализира двустранни съглашения за връщане с трети страни.

Заради увеличените миграционни потоци  на съвещанието на държавното управление идната седмица министър Нурис ще предложи спомагателни ограничения за усилване на защитата на буферната зона. Кабинетът ще разиска разширение на наблюдението и контрола по цялото продължение на 180-километровата демаркационна линия. Предлага се удължение на оградата от бодлива тел, каквато в този момент е конфигурирана отчасти, потребление на дронове и камери за наблюдаване, усилване на патрулите на полицията и армията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР